2015. december 28., hétfő

Kati-tészta



Hozzávalók:
  • tésztához:
    • 500 g liszt
    • 150 g cukor
    • 150 g zsír/margarin
    • 3 tojás sárgája
    • 1 sütőpor
    • kevéske tej
  • töltelékhez:
    • 2 ek kakaó
    • 2 ek baracklekvár
    • 150 g cukor
    • 200 g vaj
    • rum
    • 1 vaníliás cukor
    • pici tej
  • tetejére:
    • 3 tojás fehérje
    • 150 g cukor
    • reszelt csokoládé/tortadara
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle.
  2. Egy lapot összemorzsolunk, hozzáadjuk a lekvárt, kakaót, cukrot, vajat és kevés vaníliás cukorral elkevert tejet, alaposan dolgozzuk össze, majd töltsük a 2 lap közé.
  3. Gőz fölött verjünk habot a 3 tojásfehérjéből és cukorból. A habot kenjük a sütemény tetejére, majd reszeljünk étcsokoládét rá (vagy szórjunk rá tortadarát).

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Családi recept, Anyukám specialitása :) 
- Én kevesebb cukorral készíteném és nem zsírral, hanem vajjal vagy margarinnal, de ezt leszámítva vétek lenne változtatni rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése