2015. január 28., szerda

Hamis almás pirog


Hozzávalók:
  • leveles tészta
  • alma
  • banán
  • fahéj
  • porcukor
  • tojás
Elkészítés:
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk és 12 cm átmérőjű köröket szaggatunk a tésztából.
  2. Almát reszelünk és egy banánt pürésítünk. A kinyomkodott almához annyi banánt és fahéjat keverünk, hogy ízlésünk szerint elég édes és fűszeres legyen.
  3. Minden kör alakú tészta egyik felére 1 evőkanál tölteléket teszünk úgy, hogy a másik felét ráhajtva még jól össze tudjuk nyomkodni a tészta széleit. Mielőtt ezt megtesszük, villával felvert tojással kenjük meg a tészta szélét körben, így jobban összeragad és sütés közben nem fog szétnyílni.
  4. Ha van pirogkészítő formánk, egyszerű a dolgunk, csak össze kell nyomni, kész is. Ha ilyen nem áll rendelkezésünkre, az ujjunkkal vagy egy villával nyomkodjuk össze a tésztát végig a széleinél.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kész pirogokat és megkenjük a tetejét tojással.
  6. 180 fokon kb 20 perc alatt süssük meg, sütőből kivéve hintsük meg kevés porcukorral.
 


 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Hamis pirog, mivel a pirog kelt tésztából készül.
- Hamis almás, mivel banánnal édesítettem, hogy ne kelljen cukrot használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése