2014. augusztus 27., szerda

Szedres őszibarackleves

Hozzávalók:
  • 1,5 kg őszibarack (hámozva)
  • 20 dkg szeder
  • nagy csipet fahéj
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 citrom leve
  • 3-4 csapott ek cukor
Elkészítés:
  1. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és darabolva egy lábosba tesszük. 
  2. Adjuk hozzá a fahéjat és a kettéhasított vanília rúd darabot. 
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, de ne túl sokkal, mert jó sűrű levest szeretnénk készíteni. 
  4. Feltesszük főni, a barack kb. 20 perc múlva megpuhul. Ha megfőtt, akkor kivesszük belőle a fűszereket és botmixerrel pürésítjük. 
  5. A sűrű leveshez hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot, elkeverjük. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígítjuk. 
  6. Végül beledobjuk a megmosott szedret is. Együtt forraljuk még 5 percig.
  7. Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük a levesünket.
  8. Behűtve kínáljuk. 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez a leves tartósítható is, mivel nem tartalmaz sem tejterméket, sem lisztet. Forrón üvegekbe rakva és kidunsztolva (befőzőautomatával) sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése