2014. augusztus 21., csütörtök

Őszibarack krémleves



Hozzávalók:
  • 1 kg tisztított őszibarack + 1-2 barack darabolva levesbetétnek 
  • 8 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 citrom leve
  • 1 lime leve
  • (valamilyen édesítő, ha szükséges, nekem nem kellett)
  • 2 dl habtejszín
Elkészítés:
  1. Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk és pürésítjük.
  2. A főzés nélküli pudingport pici tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a barackpüréhez, összekarjuk.
  3. Hozzáadjuk a maradék tejet és a főzőtejszínt, majd alaposan összedolgozzuk az egészet. 
  4. Édesíthetjük, ha szükséges.
  5. Érdemes 2-3 órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Tálaláskor tejszínhabból habgaluskákat szaggatunk a krémleves tetejére, megszórjuk barackdarabkákkal és mentalevéllel díszítjük.




Megjegyzések, tapasztalatok:
-  Ötlet innen: http://vargaani.blogspot.hu/2013/08/oszibarack-kremleves.html
- Én gumibarackból készítettem, de bármilyen más fajta őszibarack tökéletes, ami elég érett és ízletes, sőt használhatunk sárgabarackot is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése