2013. december 17., kedd

Tejfölös gomba tésztával



Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy hagyma
  • 40-50 dkg csiperkegomba (6-8 db nagy méretű)
  • étolaj
  • bors
  • 1 ek házi piros arany
  • 2 ek liszt
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • víz 
  • 60 dkg fussili vagy penne
Elkészítés:
  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és kis olajjal megdinszteljük.
  2. Közben a gombát is megtisztítjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk. Pici vizet is adhatunk hozzá, ha szükséges. 
  3. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és piros arannyal.
  4. Habarást készítünk lisztből, tejfölből és vízből.
  5. Megfőzzük a tésztát. 
  6. Amikor a gomba elkészült, hozzáadjuk a habarást, és addig kevergetjük, amíg felfő. (Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá vizet közben. Sűrű, de folyékony állagú szószt kell kapjunk.)




2 megjegyzés:

  1. Szia Kinga
    Ezeket mind te fozod?
    Nagyon finom dolgok, csak igy tovabb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, én készítek mindent, amit itt közzéteszek.
      Örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés