2013. december 5., csütörtök

Sütőtökös zabkása



Hozzávalók 4-6 személyre:
  • 4 dl tej
  • 4 dl víz
  • 125 g zabpehely (pont egy 2.5 dl-es bögrényi)
  • 50 dkg sült sütőtök
  • 1 mk mézeskalácsfűszer
  • 1 nagy alma
  • dió
  • méz
Elkészítés:
  1. A tököt előre megsütjük, vagy inkább felhasználjuk, ami megmaradt :)
  2. A tejet és a vizet felforraljuk, a sütőtök belsejét kikaparjuk és villával összenyomkodjuk, az almát megpucoljuk és lereszeljük.
  3. Mikor felforrt a tejes keverék, hozzáadjuk a zabpelyhet és a sütőtököt. 
  4. Mézeskalácsfűszerrel ízesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát. 
  5. Akkor van kész, amikor a zabpehely már teljesen megpuhult, a kása besűrűsödött.
  6. Pirított dióval és mézzel a tetején tálaljuk.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Nagyszerű és egészséges reggeli!
- A recept ötletét ez a recept adta, de az arányokat és az összetevőket is módosítottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése