2013. december 31., kedd

Malac pogácsa

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg túró 
  • 2 kiskanál só 
  • 1 tasak szárított élesztő
  • A tetejére: 
    • 1 tojás
    • egész fekete bors vagy napraforgómag 
    • lenmag
Elkészítés:
  1. A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. 
  2. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy pohárral köröket szaggatunk. 
  3. A köröket ovális alakúra húzzuk szét, egyik végén bevágunk, a kialakult 2 keskenyebb részt lehajtjuk, ebből lesznek a fülek.
  4. Az orrot a másik oldalon alakítjuk ki.
  5. Amikor elkészült, lekenjük pici sóval ízestett felvert tojással.
  6. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak, az orrát lenmaggal díszítjük.
  7. A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 200-220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.





Boldog Új Évet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése