2013. december 2., hétfő

Hántolt, pirított, sós mandula


Hozzávalók:

  • 100 g natúr mandulabél
  • 1 kk só
  • víz

Elkészítés:

  1. Egy tálba tesszük a mandulaszemeket és annyi forrásban levő vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. 2-5 percet hagyjuk ázni, majd leszűrjük és azonnal, még forrón egyenként ledörzsöljük a barna héjat a mandulaszemekről.
  2. A fehér, hántolt mandulaszemeket egy tepsibe tesszük és pár percre berakjuk a sütőbe, 200 fokra. Figyelni kell, hogy nehogy túlságosan megpiruljon, netán megégjen!
  3. Sóoldatot készítünk: 0.5 dl vizet és 1 kiskanál konyhasót összekeverünk, ebbe beleforgatjuk a mandulaszemeket, majd ismét szétterítjük a tepsiben és visszatesszük a sütőbe, amíg a szemek megszáradnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése