2013. szeptember 21., szombat

Káposztával töltött paprika

Hozzávalók:
  • piros közepes méretű pritaminpaprikák
  • őszi káposzta
  • babérlevél
  • szemes bors
  • ecet
  • cukor
Elkészítés:
  1. A káposztát legyaluljuk.
  2. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vigyázva, hogy ne törjenek el. Kicsit nagyobb kört vágunk ki a szára felől, mint a paprika csumája, hogy könnyebben tudjuk a belsejét kitisztítani és megtölteni káposztával.
  3. A megtöltött paprikákat üvegbe rakjuk és elkészítjük hozzá a felöntőlét, ugyanúgy, ahogy a csemegeuborkánál. Színig töltjük, majd lezárjuk az üvegeket.
  4. "90 fok 30 perc"-es programmal kidunsztoljuk a befőzőautomatában.




Tapasztalatok:
- Olyan paprikákat válasszunk, melyek beférnek az üveg száján. :)
- 1.7 l-es üvegbe 7 db paprikát sikerült beszuszakolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése