2013. szeptember 20., péntek

Pritaminpaprika savanyúság

Hozzávalók:
  • piros pritaminpaprika (gogos)
  • babérlevél
  • szemes feketebors
  • ecet
  • olaj
  • cukor

Elkészítés:
  1. A paprikákat megmostam, kicsumáztam, 4-6 darabba vágtam méretüktől függően.
  2. Úgy raktam az üvegbe, hogy egymásra borítottam őket, minél több férjen.
  3. Minden üvegbe raktam babérlevelet és egy mokkáskanálnyi szemes borsot.
  4. A levét az alábbi összetétellel készítettem:
    • 1 l víz
    • 1 dl ecet
    • 0.5 dl olaj
    • 1 ek jódmentes só
    • 0.5 ek cukor



Tapasztalatok:
- 720 ml-es üvegenként 3 dl felöntőlevet kell készíteni.
- Kíváncsiságból kipróbáltam jó húsos kápia paprikával is a receptet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése